Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů

Pokud jste mým klientem, odběratelem novinek, informací o kurzech a akcích, které pořádám nebo návštěvníkem webu, svěřujete mi své osobní údaje. Zodpovídám za jejich ochranu a zabezpečení. Seznamte se, prosím, s ochranou osobních údajů, zásadami a právy, které máte v souvislosti s GDPR (Nařízení o ochraně osobních údajů).

Kdo je správce?

Správcem vašich osobních údajů je Mgr. Eva Šrámková, Pod Holubím vrchem 778, 788 13 Rapotín, IČO: 73161322, registrace MU Šumperk č.j.: MUSP/89759/2015. Provozuji webové stránky www.jogajinak.cz. Vůči vašim osobním údajům jsem v pozici správce: určuji, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybírám případné další zpracovatele, kteří mi se zpracováním budou pomáhat.

Kontaktní údaje

Pokud budete mít jakékoliv otázky či připomínky, kontaktujte mě na e-mailové adrese: eva.sramkova@jogajinak.cz nebo na telefonním čísle: 776 290 093.

Prohlašuji

Prohlašuji, že jako správce vašich osobních údajů splňuji veškeré zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že:

  • budu zpracovávat vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu,
  • plním dle článku 13 GDPR informační povinnost ještě před zahájením zpracování osobních údajů,
  • umožním vám a budu vás podporovat v uplatňování a plnění vašich práv podle zákona o ochraně osobních údajů a GDPR.

Rozsah osobních údajů a účel zpracování

Zpracovávám osobní údaje, které mi svěříte sami, a to z následujících důvodů (pro naplnění těchto účelů):

Vedení účetnictví

Pokud jste mým klientem, potřebuji vaše osobní údaje (fakturační údaje), abych vyhověla zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.

Přímý marketing skrz e-mail

Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), jaké stránky na mém webu navštívíte a na co klikáte v e-mailu, využívám za účelem přímého marketingu - zasílání a zobrazování obchodních sdělení. Pokud vyplníte formulář pro zasílání novinek o kurzech a akcích nebo pokud se objednáte či projevíte písemný zájem o můj kurz, seminář, terapii či jinou akci, vnímám oprávněný zájem posílat vám newslettery s novinkami, akcemi či jinou motivační tématikou z blogu, neboť důvodně předpokládám, že vás novinky týkající se mé práce zajímají. Tuto činnost budu dělat maximálně po dobu 5 let od posledního kontaktu, projeveného zájmu.

Pokud nejste mým klientem, zasílám vám newslettery jen na základě vašeho souhlasu, po dobu 5 let od udělení.

V obou případech se můžete ze zasílání newsletterů kdykoliv odhlásit odpovědí na můj mail se sdělením "nesouhlasím se zasíláním e-mailů", o čemž budete v každém zaslaném mailu poučeni.

Přímý marketing skrz Facebook reklamu

Pokud navštívíte můj web, vnímám oprávněný zájem prostřednictvím souborů cookies sledovat, jaké stránky na mém webu navštívíte a následně využít toto info pro remarketing a lepší cílení reklamy na Facebooku, a to po dobu maximálně 1 roku od návštěvy webu. Pokud si nepřejete mé reklamy na Facebooku vidět, můžete zobrazování mých reklam zrušit přímo na Facebookuprostřednictvím tohoto návodu, popř. vypnout cookies v prohlížeči, nebo změnit svoje preference pro zobrazování reklam na stránce Vaše předvolby pro reklamy. Informace shromážděné pomocí cookies mi neumožňují identifikovat vaše jméno, kontaktní údaje nebo jiné osobní identifikační údaje, pokud se mi je nerozhodnete sami poskytnout.

Vaše osobní údaje si ponechávám po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší dobu k jejich uchování nebo jsem v konkrétních případech neuvedla jinak.

Cookies

Při procházení mých webových stránek zaznamenávám vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte, ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věřím, že díky tomu vám můžu nabídnout ještě lepší služby.

Pokud navštívíte můj web a máte zpracování cookies povoleno ve svém prohlížeči, vnímám oprávněný zájem prostřednictvím souborů cookies sledovat, jaké stránky na mém webu navštívíte a následně na základě toho zlepšit cílení a relevanci mých Facebookových reklam, a to po dobu maximálně 1 roku od vaší poslední návštěvy webu. Pokud si nepřejete mé reklamy na Facebooku vidět, můžete zobrazování mých reklam zrušit přímo na Facebookuprostřednictvím tohoto návodu, popř. vypnout cookies v prohlížeči, nebo změnit svoje preference pro zobrazování reklam na stránce Vaše předvolby pro reklamy. Informace shromážděné pomocí cookies mi neumožňují identifikovat vaše jméno, kontaktní údaje nebo jiné osobní identifikační údaje, pokud se mi je nerozhodnete sami poskytnout.

Mé webové stránky lze procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies můžete na svém počítači zakázat.

Koho využívám pro zpracování cookies?

Služby Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Google Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing.

Služby Facebook Pixel, provozované společností Facebook Inc., sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Facebook Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.facebook.com/full_data_use_policy

Zabezpečení a ochrana osobních údajů

Chráním osobní údaje v maximální možné míře pomocí moderních technologií, které odpovídají stupni technického rozvoje. Chráním je jako kdyby byly mé vlastní. Přijala jsem a udržuji veškerá možná (aktuálně známá) technická a organizační opatření, která zamezují zneužití, poškození nebo zničení vašich osobních údajů.

Předávání osobních údajů třetím stranám

Většinu zpracovatelských operací provádím sama a nepotřebuji k nim další osoby.

Pro zajištění některých konkrétních zpracovatelských operací, které nedokáži zajistit vlastními silami, využívám služeb a aplikací zpracovatelů, kteří se na dané zpracování specializují a jsou v souladu s GDPR.

Jsou to posyktovatelé následujících platforem a služeb:

Poskytovatelé hostingu a serverových služeb

  • Webnode AG, Gartenstrasse 3, 6304 Zug, Švýcarsko
  • Webnode CZ s.r.o., IČ 25536851, se sídlem Hlinky 70, 603 00 Brno, Česká republika, vedená u Krajského soudu v Brně pod zn. C 31249

Analytické nástroje

  • Google Analytics - statistiky návštěvnosti webu
    Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

Marketing a zákaznická podpora

  • Facebook pixel
    Facebook Ireland Ltd, 4 Grand canal square, Dublin 2, Irsko, VAT IE9692928F

Fakturace a účetnictví

  • This One s.r.o., IČ 03734404, se sídlem Celetná 557/10, CZ-110 00 Praha 1, vedená u Městského soudu v Praze pod zn. C 237012

Je možné, že se v budoucnu rozhodnu využít další aplikace či zpracovatele, pro usnadnění a zkvalitnění zpracování. Slibuji vám však, že v takovém případě budu na zpracovatele klást při výběru minimálně stejné nároky na zabezpečení a kvalitu zpracování jako na sebe.

Předávání dat mimo EU

Data zpracovávám výhradně v Evropské unii nebo v zemích, které zajišťují odpovídající úroveň ochrany na základě rozhodnutí Evropské komise.

Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

V souvislosti s ochranou osobních údajů máte řadu práv. Pokud budete chtít některého z těchto práv využít, prosím, kontaktujte mě prostřednictvím e-mailu: eva.sramkova@jogajinak.cz.

Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránkou se zásadami zpracování osobních údajů.

Díky právu na přístup mě můžete kdykoli vyzvat a já vám doložím ve lhůtě 30 dní, jaké vaše osobní údaje zpracovávám a proč.

Pokud se u vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.

Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud se domníváte, že zpracovávám vaše nepřesné údaje, domníváte se, že provádím zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud vznesete námitku proti zpracování. Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování. (Např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.)

Právo na přenositelnost

Pokud byste chtěli své osobní údaje vzít a přenést k někomu jinému, budeme postupovat stejně jako při využití práva na přístup - jen s tím rozdílem, že vám informace dodám ve strojově čitelné podobě. Tady potřebuji alespoň 30 dní.

Právo na výmaz (být zapomenut)

Vaším dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Nechci na vás zapomenout, ale pokud si to budete přát, máte na to právo. V takovém případě vymaži veškeré vaše osobní údaje ze systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebuji 30 dní.

V některých případech jsem vázána zákonnou povinností, a např. musím evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smaži všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu vás budu informovat na e-mail.

Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

Pokud máte pocit, že s vašimi údaji nezacházím v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budu moc ráda pokud nejprve budete o tomto podezření informovat mě, abych s tím mohla něco udělat a případné pochybení napravit.

Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení

E-maily s termíny kurzů, seminářů, novinek, inspirací, články či produkty a službami vám zasílám, jste-li mým klientem, na základě našeho oprávněného zájmu. Odhlásit se můžete prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každém e-mailu. Pokud mým klientem dosud nejste, posílám vám je jen na základě vašeho souhlasu. I v tomto případě můžete ukončit odběr těchto mých e-mailů odpovědí na zaslaný e-mail "nesouhlasím se zasíláním e-mailů", na tuto možnost budete upozorněni v každém zaslaném e-mailu.

Mlčenlivost

Dovoluji si Vás ujistit, že zpracovatelé, kteří budou zpracovávat Vaše osobní údaje, jsou povinni zachovávat mlčenlivost o osobních údajích a o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení Vašich osobních údajů. Bez vašeho souhlasu nebudou vaše osobní údaje vydány žádné jiné třetí straně.

Tyto zásady zpracování osobních údajů platí od 23.5.2018.

Děkuji za Vaši důvěru!